När öppnar vi?

Publicerat: 2021-03-04 - 13:38

Vårens hetaste fråga är som alltid. När öppnar ni för spel på ordinarie Greener? Vi ställde frågan till Assistant Head Greenkeeper Emil Flysjö om läget med våra Greener. Varje vecka fram till öppning uppdaterar vi om läget med Greenerna här på hemsidan.

Hur är statusen på banan nu?

I nuläget är banan i stort sett snöfri men i och med den kalla vintern som har varit så har vi mycket tjäle i marken. Greenerna ser helt okej ut efter vintern men vi har lite skador på några av Greener som vi fick i december. För att Greenerna ska bli bättre till säsongsstarten så ska vi genomföra en del skötselåtgärder när vädret slår om.

När räknar ni med att kunna öppna ordinarie Greener?

Det är alltid svårt att veta exakt när vi kan öppna för det är vädret och marktemperaturen som styr det hela. Nu i mars månad så brukar det bli några bakslag med kyla och eventuellt snö. Vi har en del tjäle i marken nu och så som prognosen ser ut nu så kommer det kalla nätter även om det är lite vårkänslor ute på dagarna. Men när väl tjälen släpper så måste temperaturen komma upp i marken för att gräset skall kunna börja växa. Med hjälp utav dukarna som lagts ut på 11st Greener så kan vi påskynda marktemperaturen lite i rätt riktning. Vi vill och försöker öppna så fort vi kan men i nuläget är förhoppningen första halvan av april.

Vad har hänt under vintern?

Vi har röjt väldigt mycket runt banan och det fortsätt vi med i vår. Rangeprojektet har varit i full rullning under vintern och snart är det markarbeten runt om studion som kvarstår med start nu i vår.

Att tänka på ute på golfbanan kring situationen med covid-19.

Under dessa tider så får vi avvakta med hur det blir med reglerna ute på banan, bland annat om hur vida vi ska ha krattor i bunkrarna eller inte men information kommer ut innan öppning av sommargreener.