Antikrundan

Lejonkungarna spelar golf varje torsdag hela säsongen och dem kallar sig också  för Antikrundan. Utöver torsdagsgolf så genomför gruppen flera resor till andra golfklubbar, såväl vår som höst. Säsongen avslutas med gemensam middag och prisutdelning.

Antikrundan är tävlingen med mycket god gemenskap, stor trivsel och socialt umgänge. Oavsett spelförmåga och spelhandikap deltar alla med stor glädje. Den så viktiga uppvärmningen inför golfrundan sker oftast framför klubbhuset till toner från högtalare med spelande Elvis-musik.

Antikrundan är också uttagningstävling för klubbens seriespel.

I år är det 14:e året som Antikrundan arrangeras för våra 60+ herrar.

Regler för Antikrundan gällande sommaren/hösten 2020.

På grund av coronaviruset har Golfförbundet kommit med riktlinjer för tävlingar fr o m 1 juli och Bredareds Gk har antagit dessa. Som en följd av dessa riktlinjer kommer årets Antikrundor att spelas enligt följande:

Tävlingarna kommer att ske med löpande start från kl 08.30. Shotgunstarter tillåts inte. Följande datum spelar vi under sommaren/hösten 2020.

16/7      23/7      30/7      6/8      13/8      20/8      26/8 (onsdag)

3/9        10/9      17/9      24/9 (Final)      1/10 (Antikrundan special)

Anmälan Görs i GIT-systemet i Min golf via Golf.se senast tisdag kl 12.00 inför varje omgång (måndag vid spel onsdagen 26/8) precis som vid anmälan till klubbens övriga tävlingar. I undantagsfall går det att ringa kansliet på telefon 033-24 54 20 och anmäla sig. Startlista med starttider Publiceras dagen före tävling senast kl 15.00. Spelare får ej infinna sig på klubben tidigare än 1 timma före egen starttid och skall lämna klubben senast 1 timma efter avslutad rond.

På tävlingsdagen erhålls scorekorten från fönstret i tävlingsexpeditionen samtidigt som man betalar startavgiften 50 kr till swish 123 597 92 40. I meddelandefältet skriver man sitt namn.

Scorekorten förs av spelaren själv men markören skall intyga resultatet med signatur eller muntligt. Scorekorten lämnas in till tävlingsexpeditionen av respektive spelare.

Spelformen är som vanligt slaggolf.

De som behöver golfbil bokar själva denna via kansliet. Ingen samåkning pga corona.

OBS! Vid minsta sjukdomssymptom stanna hemma och bryt tävlingen om du känner minsta symptom under spelet.

Alla måste tänka på att hålla avstånd och i övrigt följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer.

Bryter någon mot ovanstående råd och rekommendationer så tvingas vi att ställa in efterföljande Antikrundor.

PRISER

De 3 bästa netto och de 3 bästa bruttoresultaten varje omgång erhåller en lunchkupong. Dessutom lottas 4 lunchkuponger ut.

Vandringspriset Den spelare som uppnått de 6 bästa nettoresultaten vinner vandringspriset. Om det efter sista omgången är 2 eller flera spelare som har samma nettoresultat vinner den som har lägst handicap.

Bästa netto och bästa bruttoresultat Utgår till den spelare som haft det lägsta enskilda resultatet under alla tävlingsomgångarna. Om det är 2 eller flera spelare som har samma resultat vinner den som har lägst handicap. Samma spelare kan inte erhålla både netto och bruttopris. Netto går före bruttopris vid prisutdelningen.

Birdie Pris utgår till den spelare som gjort flest antal birdie under hela tävlingen. Om 2 eller flera spelare har gjort samma antal birdies blir det särspel på hål 10.

Prisutdelning och avslutningsmåltid Vi har avslutningsmåltid och gemensam prisutdelning för Antikrundan och Antikrundan Special måndagen den 5 oktober kl 12.00 under förutsättning att det är tillåtet enligt då gällande coronabestämmelser. Anmälan tas upp fr o m augusti.

Välkomna till 2020 års förkortade Antikrundor på grund av rådande coronapandemi.

Vi som är med och arrangerar antikrundan är följande: Jöran Eriksson, Arvid Svensson, Jan Gunnar Eriksson, Anders Larsson, Leif Gustavsson, Bengt Johnsson, Lennart Kallin och Hans (Hatte) Andersson.

Jöran Eriksson 0706-35 15 33 joran.eriksson40@gmail.com